FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Cena Rapida - co, jaki upust i gdzie udało Wam się wynegocjować przy kupnie nowego Rapida?
  • abor dobrze zrobiłeś też bym wybrał octavie
  • A jaki motor w Octavii?
    Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
  • Miejmy nadzieje, że nie 1,0 ;)
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • 1.4 TSI. Szatan. Przy 1.2 110 w Rapidzie bez porównania
  • Chętnie się z Tobą zmierzę :)
    Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
  • To raczej nie była próba szukania towarzystwa do wyścigów :) ale dzięki za propozycję
  • Heh to by była ciekawa konfrontacja chip rapid 1.2 Vs octavia 1.4 podejrzewam wynik:D
  • Na letnich oponach schodzę do 7.5 s do 100km/h :) ale v max ciągle ten sam 228km/h i koniec.
  • 228 nie No dramat,ja bym z górki tyle nie ugrał:)Ciepło się robi,czas najwyższy myśleć już o jakimś małym spocie w Szczecinie,trzeba jeszcze van_daala odpalić.
  • Cześć,
    to mój pierwszy i najprawdopodobniej ostatni post :)
    Cena z konfiguratora za RS 63 250zł -> dogadaliśmy się na 53 000.
    Trochę za dużo zwodzenia (prawie 3tyg) z (nie)dostępnością silnika 1.2, więc zrezygnowałem ostatecznie z wersji 1.0 i ze Skody w ogóle.
    Noma Tarn. Góry
  • No i dobrze, taki silnik można mieć ale w.maszynce do golenia ewentualnie kosiarce. Cena taka sama lub większa za mniej - ciekawa polityka, aby odbić sie za aferę spalinową. VAG po prostu popada w skrajności, co nie jest dobre. Ja bym zrobił tak 1.0 tsi 90KM ( 5 biegow )i 110KM z DSG i 6 biegow, 1.2 tsi z DSG lub na manualu 6 biegow 140KM, 1.4 tsi manual 6 biegow lub DSG 170KM, 1.6 tdi 100KM 5 niego i DSG i 1.6 TDI 140KM ( 6 biegow i DSG) i sprzedaż by była bardzo dobra. Cena 1.2 tsi w 140KM zachowana jak w wersji 1.2 tsi 110KM ( to tylko program ). Doszedł by tylko 1.0 tsi a reszta to tylko zmiany programowe.
  • 1.2 90 KM wersja Active, srebrny metalik, liftback , koło zapasowe, centralny zamek, pakiet przeglądów ,z 2016 roku , za 47 tyś zł. Uboga i ze słabszym silnikiem, ale szukałem prostego , nowego auta. Miał być Tipo, ale rozczarował mnie.
    Rapid LB, 1.2 cjz 90KM,active 2016, srebrny, Elbląg
  • Co się dziwisz, samochodem jeździ się momentem obrotowym, KM to ma wpływ na V max, przy takim niskim Nm i położonym wysoko nie ma się co dziwić. 
  • Witam kupilem Rapida w sedanie  poprosze o komentarz czy cena jest ok czy za wyska ?
    Rapid Ambition 1,2 110 km Blekit Race Metalik
    wyp. dodatkowe.:
    -Climatronik z czujikiem wilg. + automatycznie sciemniajace lusterko wsteczne
    -alumy 15 MATONE
    -kolo stalowe zaposowe
    -przednie reflektory przciwmglowe z LED i tylnia tablica z led 
    -radio SWING dotykowe wejscie USB AUX SD
    -Skoda surrund 2 glosniki dodatkowe
    -pakiet przegladow 4 lata do 60 tys kmm
    Cena 70 730 zl po rabatach 62 000 zl rocznik 2017 przed liftem model
    Rabat delera 5 230 Rabat PROMO 3500 bez opon zimowych  
    Jeszcze rozmawialem z delerem zeby mi zjechal z ceny bo zimowek nie dal i dywanikow powiedzial ze sie dogadamy 
    Auto do odbioru przed Majowka nie moglem nic sobie dodac do wyposazenia bo dostalem auto z bazy ogolnopolskiej tj ktos zrezygnowal i ja wskoczylem za tego kogos i auto juz w fabryce klepali jak zamawialem. 
    LB 1.2 110km 2017 Ambition Błękit Race Metalizowany 17 500km Gliwice
  • Chyba troche drogo, ja za style max placiłem 57 po rabatach. W sumie to cennikowo wyszło już drogo.
    Rapid LB | 1.2 110KM | MY16 | StyleMAX | Czarny Magic perłowy | Zielona Góra
  • Wplacilem 1000zl zaliczki mozna ja odzyskac jak cos ?Ewentualnie na ile cisnac skode zeby zjechali
  • Od cennika możesz teraz max ugrać 10.000zł, ważne że się podoba i dali rabat, ja dostałem rabatu ok 11.000zl ale w Szczecinie to mogłem najwyżej 1500zl dostać.  Warto korzystać z zapasów bo teraz nowe będą wciskać 1.0 tsi.
  • Przypominam ze to nie jest auto z wyprzedazy to jest rocznik produkcji 11,04,2017
  • Ja się dzisiaj dowiadywałem o kolejnego R u jednego dealera dostałem rabat 7500zł ale u drugie oddalonego o 80km już 9000zł i do tego pakiet funkcjonalny do bagażnika.
    Octavia LB |1,2 CYVA 128KM 250 Nm chip|2018 |Clever| biel Candy | Jelenia Góra
    Diagnostyka i naprawa VW/AUDI/SKODA/SEAT
  • Szukaj dalej czasem pojedziesz na drugi koniec Polski a i tak będzie Ci się opłacać.Wyślij ofertę dalej do kolejnych salonów,będą przebijać.W tym wypadku pośpiech jest niewskazany.

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?