FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Nowe silniki 90 i 110KM w Rapidzie
  • Panowie przyjmijcie do wiadomości że R mogą palić mniej. U mnie średnie spalanie wychodzi nawet niższe niż u kolegi @mkz przy niekoniecznie delikatnej jeździe. tankuję zawsze pod korek i wychodzi to co pokazuje Maxi-dot. I nie jeżdżę z górki z wyłączonym silnikiem;)
    Rapid LB|1.2 TSi 90 KM|MY16|Ambition Max|Biel Candy|20500 km| Praszka
  • Hmmm - wyjaśnienie się Wam chyba należy. To jest średnie spalanie z całego czasu eksploatacji, nie z MaxiDota tylko ze statystyk na motostacie http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/78242 (aczkolwiek komputer w aucie nie przekłamuje jakoś specjalnie). I oczywiście jako takie nie odnosi się do jazdy tylko w mieście ale też i poza (miasto jak pisałem to 20-30% całości). A przykłady z konkretnych jazd... Przejazd z pracy po dzieci, do szkoły (100% miasto, 6 km, zimny start) - od 6,9 do 8,5 raz się nawet ok. 10 trafiło - ale wtedy to pewnie bym szybciej na piechotę zaszedł - zależy jak się uda trafić na światła, korki itd. Trasa Krak. - Sandomierz (autostradą do Tarnowa i dalej lokalnymi - na autostradzie prędkość ok. 120 km/h) - 5,3, z powrotem trasą wzdłuż Wisły - 4,7. Ostatni wyjazd do Chochołowa - tam 5,4 z powrotem 4,4 (w końcu w dół jest :) ). Tyle, że ja jakiś dziwny jestem i jeżdżę zgodnie z przepisami (no dobra max +10 km/h). Akurat te konkretne jazdy to wartości z kompa ale w efekcie daje to taką średnią na motostacie
    Rapid LB | 1.2 90KM | MY 2016 | Ambition MAX | Błękit Pacific | 41000 km | Brzoskwinia | śr. 5,5 l/100 km

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?