Warto podzwonic po roznych aso i dopytac o cene naprawy, co do AC po jednej szkodzie pewnie zwyzke w skladce bedziesz mial ok 300 zł, przy zerowych znizkach mysle ze warto robic z AC, przeciez po cos sie je płaci...
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Skuteczny sposób na gryzonie. Prosty montaż. allegro.pl/oferta/samochodowy-odstraszacz-kun-i-gryzoni-kemo-germany-i3384985417.html
mod: oferta oraz podany link nieaktualny.
Rapid SB / 1,2 CBZB 105 KM / MY 2015/ ELEGANCE MAX / BŁĘKIT PACIFIC/ 122 500 km / PRUSZKÓW Octavia kombi/1,5 DADA 150 KM DSG/ MY 2019 / STYLE / Srebrny Brilliant Metalizowany/ 120 000 km
Polecam powieśić kostkę toaletową (takie a`la mydełko w koszyku wieszane w muszli). Zapach działa odstraszająco na wszelkie gryzonie, a przy tym nie jest wyczuwalny dla kierowcy i pasażerów...
Mi kuny przegryzły wężyki układu chłodzącego kilka tygodni temu, kiedy były duże różnice temperatur dzień/noc. Najgorsze, że zorientowałem się o tym jadąc szybko na autostradzie - zapaliła się lampka niskiego stanu płynu chłodzącego. A jeszcze miałem długą trasę do zrobienia. Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło (uzupełniając płyn) ale niestety cały komplet wężyków był do wymiany. W załączniku zdjęcie wymienionych przewodów. Najgorsze w tym wszystkim, że patrząc to przegryzień nie widać (mikro ugryzienia), po jezdzie przewody były jednak "spocone". Na 100 km ubywało mi około 100 ml płynu.
IMG_20180508_204920.jpg
1728 x 2304 - 981K
IMG_20180508_204925.jpg
1728 x 2304 - 961K
Rapid SB | 1.2 105KM | MY15 | Ambition Komfort | 100 tys. km | Zielona Góra
Witam, Czy rapid ma zabezpieczenia przed podłączaniem takich rozwiązań elektronicznych odstraszających gryzonie? Czy można bez problemów pod aku podłączyć to bez obawy że odcięte będzie zasilanie od urządzenia.
Skoda Rapid SB |1.2 TSI 110 KM | 2016 | Style + pakiet comfort | magic black | PL
W instalacji elektrycznej R nie ma ograniczeń co do dokładania dalszych odbiorników czy elementów. Elektroniczny odstraczacz zwierzaków jest możliwy do założenia i podpiecia do instalacji elektrycznej. Warto jednak to zrobić poprzez bezpiecznik i wyłącznik. Zamiast wyłącznika (który można zapomnieć włączyć/wyłączyć) można zasilanie puścić przez przekaźnik, tak by po wyłączeniu silnika obwód był zasilany a po załączeniu silnika układ został by odcinany od zasilania. Każde rozwiązanie ma swoje za i przeciw.
Macie jakieś pomysły na wypędzenie gryzoni spod maski bo widzę ślady, że coś juz chodziło ale póki co nic nie przegryzlo A chce się przed tym uchronić.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.