Witam Panowie, mam may problem z zarowka H15 w lewym reflektorze. Jest tylko jedna mozliwosc wlozenia jej w wyciecia i przekrecenia w kierunku zgodnym ze wskazowkami zegara. Tak tez czynię i nie świeci, wywala błąd. Jest tam taki plastik, w ktory maja wejsc nozki zarowki (styki) ten plastik sie u mnie rusza. Ma ktos pomysl jak sie do tego zabrac? Myslalem zeby wyjac akumulator, mialbym wiekszy dostep ale nie wiem jak z bledami po demontazu aku. Czekam na sugestie i pozdrawiam.
Skoda Rapid SB/1.4 TSI 125KM DSG/ 2016/ Style MAX/
Wyjęcie aku - to chyba ostateczność. Wiele obwodów nawet podczas postoju działa na aku. Bezpieczniki pewnie masz ok? A sama żarówka jest pewna? Jak bezpiecznik i żarówka dobra - pozostaje podłączenie kompa. W stopce możesz podać miejscowość. Może w pobliżu znajdziesz innego właściciela Rapida? Napisałeś swoje pytanie chyba w nie w tym dziale, co trzeba.
Zarowka jest dobra, ale ten plastik w ktory wchodzi zarowka sie rusza i mysle, ze to jest problem. W owym plastiku sa zatopione styki w ktore wchodza nozki zarowki h15. Dlatego pytalem czy ktos wie czy mozna ten plastik przykrecic, wyjac lub wymienic.
Skoda Rapid SB/1.4 TSI 125KM DSG/ 2016/ Style MAX/
Jak masz możliwość, wrzuć fotę. Nie podałeś miejscowości ... Zawsze możesz porównać z drugim swoim reflektorem, jak tam jest rozwiązana sprawa mocowania żarówki.
Kolego Piotrrek ten plastik tak się rusza bo on jest tak jakby na taki wcisk.Wiem bo wymieniałem zwykłe żarówki h15 na h15 led C6 i żeby je tam włożyć to trzeba całe mocowanie od lampy odkręcić a konkretnie mocowanie od żarówki h15.Trzeba dwie śrubki wykręcić na torxa jedna jest na górze a druga na dole i wyjdzie całe z tym plastikiem
Rapid SB | 1.6 TDI 115KM CXMA | MY16 | JOY | WHITE LF9F | 83000 | Spytkowice koło Rabki Zdroju
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.