Po ponad dwóch latach ze mną wczoraj sprzedałem rapida - przejechał dzielnie 110 tyś i poszedł dalej służyć innym. Dzieki za wspólną przygodę! Będę do Was czasami zagladał. Z ciekawostek dodam że po wystawieniu na otomoto sprzedał się w niecałe 12 godzin - rapid to jednak poszukiwany samochód ;)
mój miał uszkodzenia lakiernicze (podrapana maska - gówniarze pod blokiem gwoździem, uszkodzone drzwi i nadkole - w garażu otarłem się o słup - w ubezpieczalni miałem podaną wartość 24 tyś więc opuszczając na malowanie 3 elementów - 22 tyś dostałem. Wymieniłem rapida na coś bardziej skomplikowanego elektornicznie - citroen c4 grand picasso ;) - obym nie żałował :D
Mój rapid był totalnym golasem - jeździł tanio, bezawaryjnie ale straszliwie ubogo i po jakimś czasie zaczęło mi to przeszkadzać. Rapida kupiłbym ponownie - ale nie golasa ;)
Silniki ddiesla w Citroenie są bardzo dobre, najgorzej przewidywalność i diagnostyka systemów. Vag i jego system sam podpowiada odnotowuje i itp. Citroen to loteria. Np błąd uszkodzony BSI . Ojciec ma 4 letnie C3 przebieg 40 tys km. Serwis karze wymienić BSI za 4 tys zł. Okazało się że błąd generowała słaba masa na tylnej lampie Normalnie paranoja, innych takich kwiatków pełno. Mechanika za to trwała.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
@demo87 nie ma co wszystkich francuzów wrzucać do jednego worka. Nie wiem jak jest z Citroenem ale przez 20 lat jeździłem Renault Scenic kupionym w salonie. Przez ten czas nigdy mnie nie zawiódł. Nie miałem z nim żadnych poważnych problemów. Niestety nie wytrzymało podwozie, które zaczęło się sypać. Tak, że nie ma reguły.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.