Radio gra normalnie tylko nic się nie wyświetla....Welcome to Skoda???
Muszę sterować z Maxidota.
Jakieś rozwiązanie na to?
Edit: na drugi dzień radio uruchomiło się normalnie.
Nic nie robiłem. Jedno co wyczytałem to bezpiecznik nr12 odpowiada za ekran infotaiment i myślałem że jak dalej będzie zawieszone to wyjmę na chwilę bezpiecznik żeby klem nie zrzucać. No ale póki co jest ok.
Temat zastawiam, może komuś się to już wydarzyło i zna rozwiązanie.
Rapid SB / 1,2 CBZB 105 KM / MY 2015/ ELEGANCE MAX / BŁĘKIT PACIFIC/ 122 500 km / PRUSZKÓW Octavia kombi/1,5 DADA 150 KM DSG/ MY 2019 / STYLE / Srebrny Brilliant Metalizowany/ 120 000 km
Rapid SB / 1,2 CBZB 105 KM / MY 2015/ ELEGANCE MAX / BŁĘKIT PACIFIC/ 122 500 km / PRUSZKÓW Octavia kombi/1,5 DADA 150 KM DSG/ MY 2019 / STYLE / Srebrny Brilliant Metalizowany/ 120 000 km
To jest restart całego infotainmenta. Normalnie radio, po wyłączeniu z guzika w czasie jazdy, jest tylko usypiane. Wyłączane jest tylko po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Ten restart to właściwie takie polecenie "uruchom ponownie", analogicznie jak w smartfonach czy kompach i podobnie jak tam nie ma skutków ubocznych.
Dlatego użyłem słowa "restart" a nie "reset" - reset też jest możliwy ale procedura jest inna i po nim pewne dane znikają.
Dalej restart. Choć może bardziej "twardy" i niektóre dane są tracone (np. o zużyciu paliwa).
Reset to inaczej przywrócenie do ustawień fabrycznych. Proces bardzo podobny do tego np. w smartfonie. Tracone są praktycznie wszystkie spersonalizowane ustawienia i nieistotne dane. Reset inicjuje się poprzez wywołanie odpowiedniego polecenia z menu ustawień radia.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.